kedd, október 11

Párkapcsolat és egyéb leckék

Az asztrológus nem “jósol”.
Nem mintha nem tudná megmondani az adott horoszkópból , hogy mi az, ami a legnagyobb valószínűséggel történni fog, főleg az eddigi életesemények alapján...

Minden bolygónak, asztrológiai pozíciónak több analógiája létezik: van a többnyire magától értetődő, nagy valószínűséggel bekövetkező - az egyszerű -, és van a másik  megoldás,( vagy megoldások ) amely (ek) talán nehezebb(ek), de természetesen kivitelezhető(k).
Némi kompromisszummal jár,  esetleg áldozattal is. Az ego ilyenkor háttérbe szorulhat, a személyiség pedig fejlődik, hiszen teher alatt nő a pálma...Meg kell adnunk számára a lehetőséget.

Az előző bejegyzésemben írtam: az emberek nem találkoznak véletlenül.
Egy barátság sem köttetik véletlenül, egy szerelem, vagy egy házasság pedig főleg nem.
Nehézségek, konfliktusok adódhatnak, de az már ő  felelősségük, hogy hogyan oldják azt meg: az egójukat kicsit háttérbe szorítják a másik miatt, azaz kompromisszumot kötnek, vagy befejezik a kapcsolatot, és szakítanak.

Ezért kell megkeresni a kapcsolat erősségét : (mindig van !) mi az, ami segít.

A kapcsolat minőségét csak a benne élők ítélhetik meg: mi az, ami számukra elfogadható, és mi az ami nem. Lehet, hogy a tanácsadó számára nem az, de a véleményét nem viheti bele a konzultációba,  csak a két fél horoszkópja alapján dolgozhat. A felek egyéni horoszkópjából kiderül, hogy milyen elvárásaik vannak a párjukat illetően.
Mert  mást visel el, illetve igényel egy Halak érdekeltségű ember, mint egy Oroszlán…
Az előbbinek nem okoz gondot, hogy áldozatot hozzon a másikért, sőt bizonyos mértékben szüksége is van erre, az utóbbinak pedig a büszkeségét, hiúságát fogja a Gondviselés/Sors "megpiszkálni", hiszen az az ő érzékeny pontja….És hogyan tudja azt megtenni a legkönnyebben és a leghatásosabban? Például a egy párkapcsolatban …


***

...Természetesen ez a "piszkatúra" attól is függ, hogy milyen házak/életterületek érintettek. Ha a hivatás/karrier a hangsúlyos terület , akkor ott.

Al Pacino találóan beszél a hiúságról,  az Ördög ügyvédje c. film utolsó jelenetében:
“A hiúság kifejezetten a kedvencem a bűnök közül.”
Ugyanakkor a film arra is rámutat, hogy a "leckét"  így vagy úgy, de meg  kell tanulnunk...